Obnova (poliranje) žarometov

Ste opazili, da je vožnja ponoči vedno bolj utrujajoča, saj je vidljivost zmeraj slabša? V večini primerov je to posledica poškodovanih žarometov.

Pri MTL Car Garage vam z uporabo najkvalitetnejše tehnologije obnovimo žaromete v brezhibno stanje in s tem zagotovimo bistveno manj utrujajočo in varnejšo vožnjo (primere obnove žarometov si lahko ogledate spodaj v Galeriji obnovljenih žarometov).

Z zamenjavo stekla žarometov s plastiko se pri veliko starejših vozilih pojavlja motnost in porumenelost zunanjega dela žarometa, ki je posledica nekvalitetne plastike oz. nekvalitetnega nanosa UV zaščite na žaromet in različnih zunanjih (UV žarki, mehanske poškodbe, itd.) in notranjih (namestitev močnejših žarnic, cenejših žarnic brez UV filtra, itd.) vplivov. Posledično se bistveno zmanjša vidljivost (tudi do 80%) in s tem možnost za pravočasno reagiranje na različne nevarne okoliščine v prometu ponoči. Še posebej je to občutno v slabših voznih razmerah (megla, dež, sneg), ko je vidljivost omejena zgolj na nekaj metrov pred avtomobilom. Tega se zavedajo tudi izvajalci tehničnih pregledov, zato vedno več takšnih avtomobilov zavrnejo kot tehnično neizpravne. Vendar ni smiselno čakati na to, temveč je bolje, da že prej poskrbite za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Poleg menjave žarometov z novimi (originalnimi ali neoriginalnimi) je možno večino žarometov tudi obnoviti. Zunanja poškodovana plast žarometa se strokovno odstrani (postopek je sestavljen iz poliranja z najmanj petimi granulacijam brusnega papirja in tremi različnimi politurami, čas izvedbe cca. ena ura za en žaromet) in potem z uporabo posebnih politur povrne v prvotno stanje. Postopek se izvaja na avtomobilu, tako da žarometov ni potrebno demontirati in potem nazaj montirati na avtomobil. Ključno je, da se na obnovljen žaromet nanese dodatna politura, ki zagotovi UV zaščito, saj obnovljen žaromet nima več zgornjega sloja, ki zagotavlja UV zaščito. Tako se zagotovi, da bodo žarometi ostali brezhibni tudi dolgoročno. Če se UV zaščita ne nanese žaromet le ta v zelo kratkem času (odvisno od kvalitete žarometov in poškodovanosti) spet začne rumeneti in pridobivati na motnosti. Trajna alternativa tej fazi je barvanje s kvalitetnim UV zaščitnim lakom.

Storitev obnove žarometov vključuje:
• odstranitev poškodovane plasti žarometa
• povrnitev žarometa v prvotno stanje z uporabo najkvalitetnejših polirnih sredstev
• UV zaščita z ustrezno polituro
• dodatna politura za UV zaščito žarometov

Pri izvedbi obnove žarometov se uporabljajo zgolj materiali najkvalitetnejših proizvajalcev (3M, itd.). Ker želimo, da luči ohranite dolgoročno v brezhibnem stanju, je v ceno vključena dodatna politura za UV zaščito žarometov, katero nanesete na žaromete v primernem časovnem obdobju in tako preprečite ponovno degradacijo žarometov. Količina zadošča za cca. trikratni nanos.

Obnovo žarometov izvajamo tudi na kombijih, tovornjakih ter skuterjih.

Lokacija izvedbe storitve: kljub temu, da je osnovni kraj izvedbe storitve sedež podjetja, se storitev po dogovoru redno izvaja tudi na širšem področju Krasa, Južne Primorske in Ljubljane ter občasno celotne Slovenije. S tem se želimo približati strankam in jim zagotoviti čim manjšo izgubo časa. Za nadaljnje informacije nas kontaktirajte.

Cena za obnovo zunanje plastike para žarometov je 40 EUR. V ceno je vključen brezplačen avtodiagnostični pregled avtomobila, s katerim pridobite temeljit vpogled v stanje vašega avtomobila. Po želji lahko tudi izbrišemo morebitne prisotne napake.

Zaščita brezhibnih žarometov
V kolikor imate še brezhibne žaromete, ki so nagnjeni k degradaciji, Vam lahko žaromete premažemo z UV zaščitno polituro. Tako boste zagotovili žarometom dolgo življensko dobo in preprečili njihovo degradacijo. Cena za to storitev je 20 EUR za par žarometov. V ceno je vključena dodatna politura (količina zadostuje za cca. trikratni nanos), katero sami nanesete v ustreznem časovnem obdobju.

Zakaj obnoviti žaromete?
Precej strank zanima, zakaj bi dali obnoviti žaromete, saj je njihov avtomobil že uspešno prestal tehnični pregled. Najpomembnejši razlog je varnost, saj degradirani žarometi ne zagotavljajo ustrezne osvetlitve ceste. Praktičen prikaz tega si lahko ogledate na fotografijah spodaj, kjer je jasno razvidno, da degradiran žaromet svetlobo razprši v zrak, namesto da bi jo pravilno usmeril na cesto. Ob tem ni zgolj zmanjšana osvetlitev ceste, temveč hkrati tudi slepite nasproti vozeče voznike.

Praktičen prikaz nepravilne razpršitve svetlobe na primeru degradiranega žarometa Opel Corse:

Svetlobni snop pred obnovo zarometa
Svetlobni snop po obnovi zarometa
 
 

Kako podaljšati življensko dobo potencialno problematičnim plastičnim žarometom?

Primarno vodilo je, da ne poškodujete zgornje zaščitne UV plasti žarometa, katera ščiti plastiko pred vplivom UV žarkov. V nadaljevanju je navedenih nekaj nasvetov kako to zagotoviti?

1.) Čim manj direktno izpostavljajte žaromete UV žarkom:
-avtomobil parkirajte v garaži ali senci, če to ni mogoče ga parkirajte tako, da so prednji žarometi obrnjeni stran od direktnih sončnih žarkov

2.) Pranje avtomobila:
-ne uporabljajte nobenih agresivnih čistil pri pranju žarometov (to načelo je dobro upoštevati tudi za celoten avtomobil)
-ne uporabljajte gobic z grobo površino saj s tem sčasoma odstranite zaščitno UV plast na žarometih, kar povzroči začetek degradacije žarometov; prvi signal, da nekaj izvajate narobe so vidne rise na žarometu, kar pomeni, da ste fizično že ''zarezali'' v zgornjo zaščitno plast žarometa
-ne poizkušajte z grobo silo (tudi z gobico z blago površino) odstraniti insektov in mušic z žarometa; tudi s tem lahko sčasoma odstranite zaščitno plast. Priporočam, da pred čiščenjem žarometov vso nesnago na žarometih temeljito namočite (lahko tudi večkrat). Na ta način bo šla bistveno lažje dol. Priporočam tudi čim bolj pogosto čiščenje žarometov; namreč insekte, ki se v več tednih ''zapečejo'' na žaromet, je bistveno težje odstraniti kot tiste, kateri so se znašli na žarometu včeraj
-pozimi čim bolj pogosto temeljito sperite sol z žarometov s čisto vodo
-ptičje iztrebke takoj pobrišite dol z žarometov in tudi drugih delov avtomobila. V sebi imajo namreč precej agresivne stvari, kar še posebej poznajo lastniki kabrio vozil s platneno streho.

3.) Vožnja avtomobila:
-ne vozite (sploh pozimi) direktno za avtomobilom pred seboj (tega ne počnite že zaradi same varnosti), saj kamenčki od avtomobila pred vami ob udarcu na žaromet poškodujejo zaščitno plast. Na žarometih je to manj vidno, vsekakor je to vidno po pikicah na laku od pokrova motorja.

4.) Zamenjava žarnic:
-uporabljajte zgolj kvalitetne nadomestne žarnice
-ne uporabljajte močnejših 100W žarnic (tudi zaradi možnosti topljenja žarometa oz. v najslabšem primeru celo požara)
-ne uporabljajte poceni nadomestnih žarnic brez UV filtra (večina nadomestnih žarnic na našem trgu sicer ima UV zaščito, vendar je vseeno dobro preverit pred nakupom, da to na embalaži žarnice tudi piše; zelo pa je potrebno biti previden pri naročanju ekstremno poceni žarnic s Kitajske, saj jih kar nekaj UV filtra nima)

 

Galerija obnovljenih žarometov 

Dva primera obnove žarometov sta predstavljena spodaj, celotna galerija je za lažji dostop razdeljena po avtomobilskih znamkah, ki jih izberete s klikom v spodnji tabeli.

Obnova/poliranje žarometov Lancia Phedra letnik 2002-2010 - prikaz prej/potem
Obnova/poliranje žarometov Ford C-Max letnik 2003-2010 - prikaz prej/potem
 

 

Alfa Romeo Audi Bmw Citroën Daewoo Fiat Ford Honda
Hyundai Jaguar Kia Lancia Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan
Opel Peugeot Renault Range Rover Saab SsangYong Seat Smart
Subaru Škoda Toyota Volkswagen Volvo Piaggio

 

 

 

 

Alfa Romeo

Alfa Romeo 166 FL letnik 2003-2007 - obnova popolnoma degradiranih xenon žarometov (standardna napaka)

Žaromet Alfa Romeo 166 letnik 2003-2007 pred obnovo žarometov
Žaromet Alfa Romeo 166 letnik 2003-2007 pred obnovo žarometov
 

 

Audi

Audi A6 C5 (4B) – letnik 1997-2004 – obnova žarometov v začetni fazi degradacije (pogosta napaka)

Žaromet Audi A6 4B letnik 1997-2004 pred obnovo žarometov
Žaromet Audi A6 4B letnik 1997-2004 po obnovi žarometov
 

 

Audi A3 8L facelift letnik 2000-2003 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Žaromet Audi A3 8L letnik 2000-2003 pred obnovo žarometov
Žaromet Audi A3 8L letnik 2000-2003 po obnovi žarometov
 

 

Audi A6 C6 (4F) – letnik 2004-2008 – obnova degradiranih žarometov zaradi predhodne nestrokovne izvedbe obnove

Žaromet Audi A6 letnik 2004-2008 pred obnovi žarometov
Žaromet Audi A6 letnik 2004-2008 po obnovi žarometov
 

 

Audi A6 C6 (4F) – letnik 2004-2008 - primerjava s pogledom na celoten prednji del avtomobila

Degradirani žarometi Audi A6 letnik 2004-2008 pred obnovo žarometov
Degradirani žarometi Audi A6 letnik 2004-2008 po obnovi žarometov
 

 

BMW

BMW 3 - serija E46 letnik 1998-2006 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

BMW E46 letnik 1998-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
E46 letnik 1998-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

BMW 5 - serija E39 letnik 1995-2003 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

BMW E39 letnik 1995-2003 pred poliranjem/obnovo žarometov
BMW E39 letnik 1995-2003 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

BMW 5 - serija E60/E61 letnik 2003-2010 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

BMW 5 E60 letnik 2003-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
BMW 5 E60 letnik 2003-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

BMW 3 - serija E90/E91/E92/E93 letnik 2005-2011 - obnova fizično poškodovanega žarometa

BMW 3 E90-E91-E92-E93 letnik 2005-2011 pred poliranjem/obnovo žarometov
BMW 3 E90-E91-E92-E93 letnik 2005-2011 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

BMW 3 - serija E90/E91/E92/E93 letnik 2005-2011 - obnova degradiranih žarometov

BMW 3 E90-E91-E92-E93 letnik 2005-2011 pred poliranjem/obnovo žarometov
BMW 3 E90-E91-E92-E93 letnik 2005-2011 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

BMW X5 - serija E70 letnik 2006-2013 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

BMW X5-letnik 2006-2013 pred poliranjem/obnovo žarometov
BMW X5-letnik 2006-2013 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

BMW R1200GS - obnova fizično poškodovanega LED žarometa

BMW R1200GS pred odstranitvijo praske
BMW R1200GS po odstranitvi praske
 

 

Citroën

Citroën C5 letnik 2001-2004 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Citroen C5 letnik 2001-2004 pred poliranjem/obnovo žarometov
Citroen C5 letnik 2001-2004 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Citroën Xsara Picasso letnik 1999-2008 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Xsara Picasso letnik 1999-2008 pred poliranjem/obnovo žarometov
Xsara Picasso letnik 1999-2008 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Citroën C3 letnik 2002-2010 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Citroen C3 letnik 2002-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Citroen C3 letnik 2002-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Daewoo

Daewoo Lanos letnik 1997-2002 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Daewoo Lanos letnik 1997-2002 pred poliranjem/obnovo žarometov
Daewoo Lanos letnik 1997-2002 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Daewoo Matiz letnik 1999-2003 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Daewoo Matiz letnik 1999-2003 pred poliranjem/obnovo žarometov
Daewoo Matiz letnik 1999-2003 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Daewoo Nubira letnik 2000-2003 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Daewoo Nubira letnik 2000-2003 pred poliranjem/obnovo žarometov
Daewoo Nubira letnik 2000-2003 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Fiat

Fiat Stilo letnik 2001-2007 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Fiat Stilo letnik 2001-2007 pred poliranjem/obnovo žarometov
Fiat Stilo letnik 2001-2007 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Fiat Punto 2 letnik 1999-2003 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (standardna napaka)

Fiat Punto letnik 1999-2003 pred poliranjem/obnovo žarometov
Fiat Punto letnik 1999-2003 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Fiat Punto 2 FL letnik 2003-2010 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije (standardna napaka)

Fiat Punto letnik 2003-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Fiat Punto letnik 2003-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Fiat Grande Punto letnik 2005-2012 - obnova gornjega dela žarometov, ki sta kazala začetne znake degradacije

Fiat Grande Punto letnik 2005-2012 pred poliranjem/obnovo žarometov
Fiat Grande Punto letnik 2005-2012 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Fiat Doblo letnik 2000-2009 - obnova žarometov (pogosta napaka)

Žaromet Fiat Doblo letnik 2000-2009 pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Fiat Doblo letnik 2000-2009 po obnovi-poliranju zarometov
 

 

Fiat Doblo letnik 2009-... - obnova gornjega dela žarometov, ki sta kazala začetne znake degradacije (pogosta napaka)

Žaromet Fiat Doblo letnik 2009-... pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Fiat Doblo letnik 2009-... po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Fiat Ducato letnik 2002-2006 - obnova žarometov (pogosta napaka)

Žaromet Fiat Ducato letnik 2002-2006 pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Fiat Ducato letnik 2002-2006 po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Fiat Ducato letnik 2006-.... - obnova gornjega dela žarometov, ki sta kazala začetne znake degradacije (pogosta napaka)

Žaromet Fiat Ducato letnik 2006-... pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Fiat Ducato letnik 2006-... po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Ford

Ford Puma letnik 1997-2001 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Ford Puma letnik 1997-2001 pred poliranjem/obnovo žarometov
Ford Puma letnik 1997-2001 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Ford C-Max letnik 2003-2010 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Ford C-Max letnik 2003-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Ford C-Max letnik 2003-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Honda

Honda HRV letnik 1999-2006 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Honda HRV letnik 1999-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Honda HRV letnik 1999-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Honda Jazz letnik 2001-2008 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Honda Jazz letnik 2001-2008 pred poliranjem/obnovo žarometov
Honda Jazz letnik 2001-2008 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Honda CR-V letnik 2002-2006 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Honda CR-V letnik 2002-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Honda CR-V letnik 2002-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Honda Accord letnik 2003-2007 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Honda Accord 7 letnik 2003-2007 pred poliranjem/obnovo žarometov
Honda Accord 7 letnik 2003-2007 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Hyundai

Hyundai Lantra letnik 1998-2000 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Hyundai Lantra letnik 1998-2000 pred poliranjem/obnovo žarometov
Hyundai Lantra letnik 1998-2000 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Hyundai Lantra XD letnik 2000-2006 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije, vidne na zgornjem delu žarometov (standardna napaka).

Hyundai Lantra XD letnik 2000-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Hyundai Lantra XD letnik 2000-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Hyundai Tuscon letnik 2004-2009 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Žaromet Hyundai Tuscon letnik 2004-2009 pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Hyundai Tuscon letnik 2004-2009 po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Jaguar

Jaguar S-Type letnik 1999-2003 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Jaguar S-Type letnik 1999-2003 pred poliranjem/obnovo žarometov
Jaguar S-Type letnik 1999-2003 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Kia

Kia Sportage letnik 2004-2010 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije (pogosta napaka)

Kia Sportage letnik 2004-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Kia Sportage letnik 2004-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Lancia

Lancia Phedra letnik 2002-2010 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (standardna napaka)

Lancia Phedra letnik 2002-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Lancia Phedra letnik 2002-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mazda

Mazda 3 letnik 2003-2010 - obnova gornjega dela žarometov, ki sta kazala začetne znake degradacije (pogosta napaka)

Mazda 3 letnik 2003-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Mazda 3 letnik 2003-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mercedes

Mercedes E W210 letnik 1995-2002 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Mercedes E W210 letnik 1995-2002 pred poliranjem/obnovo žarometov
Mercedes E W210 letnik 1995-2002 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mercedes-Benz Sprinter letnik 2000-2006 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Mercedes-Benz Sprinter 2000-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Mercedes-Benz Sprinter 2000-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mercedes E W211 letnik 2002-2006 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Mercedes E W211 letnik 2002-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Mercedes E W211 letnik 2002-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mercedes CLK W/C209 letnik 2002-2009 - obnova degradiranih žarometov

Žaromet Mercedes CLK letnik 2002-2009 pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Mercedes CLK letnik 2002-2009 po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Mercedes SLK R171 letnik 2004-2010 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Mercedes SLK R171 2004-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Mercedes SLK R171 2004-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mercedes ML W164 letnik 2005-2006 - obnova degradiranih žarometov

Mercedes ML W164 letnik 2005-2006 pred poliranjem (obnovo) žarometov
Mercedes ML W164 letnik 2005-2006 po poliranju (obnovi) žarometov
 

 

Mitsubishi

Mitsubishi Carisma letnik 1999-2004 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije (pogosta napaka)

Mitsubishi Carisma letnik 1999-2004 pred poliranjem/obnovo žarometov
Mitsubishi Carisma letnik 1999-2004 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Mitsubishi Grandis letnik 2003-2011 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije (pogosta napaka)

Zaromet Mitsubishi Grandis letnik 2003-2011 pred obnovo-poliranjem žarometov
Zaromet Mitsubishi Grandis letnik 2003-2011 po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Nissan

Nissan X-trail letnik 2001-2007 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije (standardna napaka)

Nissan X-trail letnik 2001-2007 pred poliranjem/obnovo žarometov
Nissan X-trail letnik 2001-2007 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Nissan Primera letnik 2002-2008 - obnova popolnoma degradiranih žarometov z zelo globokimi razami (standardna napaka)

Nissan Primera letnik 2002-2008 pred poliranjem/obnovo žarometov
Nissan Primera letnik 2002-2008 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Opel

Opel Astra G letnik 1998-2004 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (standardna napaka)

Opel Astra G letnik 1998-2004 pred poliranjem/obnovo žarometov
Opel Astra G letnik 1998-2004 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Opel Opel Corsa C letnik 2000-2006 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Opel Corsa C letnik 2000-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Opel Corsa C letnik 2000-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Opel Astra H letnik 2004-2009 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (standardna napaka)

Opel Astra H letnik 2004-2009 pred poliranjem/obnovo žarometov
Opel Astra H letnik 2004-2009 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Opel Vectra C letnik 2002-2005 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Opel Vectra C letnik 2002-2005 pred poliranjem/obnovo žarometov
Opel Vectra C letnik 2002-2005 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Peugeot

Peugeot 307 letnik 2001-2005 - obnova gornjega dela žarometa v začetni fazi degradacije (pogosta napaka)

Peugeot 307-letnik 2001-2005 pred poliranjem/obnovo žarometov
Peugeot 307-letnik 2001-2005 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Range Rover

Range Rover Sport letnik 2005-2013 - obnova gornjega degradiranega dela žarometa (pogosta napaka)

Range Rover Sport letnik 2005-2013 pred poliranjem/obnovo žarometov
Range Rover Sport letnik 2005-2013 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault

Renault Clio 2 Phase 1 letnik 1998-2001 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Clio 2 Phase 1 letnik 1998-2001 pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Clio 2 Phase 1 letnik 1998-2001 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Megane 1 Phase 2 letnik 1999-2002 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Megane 1 Phase 2 letnik 1999-2002 pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Megane 1 Phase 2 letnik 1999-2002 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Laguna 1 Phase 2 letnik 1999-2000 - obnova popolnoma degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Laguna letnik 1999-2000 pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Laguna letnik 1999-2000 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Clio 2 Phase 2 letnik 2001 naprej - obnova popolnoma degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Clio 2 Phase 2 letnik 2001 naprej pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Clio 2 Phase 2 letnik 2001 naprej po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Megane 2 letnik 2002-2006 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Megane II-letnik 2002-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Megane II-letnik 2002-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Scenic 2 letnik 2004-2009 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Scenic 2 letnik 2004-2009 pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Scenic 2 letnik 2004-2009 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Laguna 2 Phase 2 letnik 2005-2007 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Renault Laguna 2 Faza 2 2005-2007 pred poliranjem/obnovo žarometov
Renault Laguna 2 Faza 2 2005-2007 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Renault Master letnik 2003-2007 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Žaromet Renault Master letnik 2003-2007 pred obnovo-poliranjem žarometov
Žaromet Renault Master letnik 2003-2007 po obnovi-poliranju žarometov
 

 

Saab

Saab 9-5 letnik 1997-2010 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije

Saab 9-5 letnik 1997-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Saab 9-5 letnik 1997-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Saab 9-3 letnik 2003-2012 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Saab 9-3 letnik 2003-2012 pred poliranjem/obnovo žarometov
Saab 9-3 letnik 2003-2012 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

SsangYong

SsangYong Rexton letnik 2001-2006 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

SsangYong Rexton  letnik 2001-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
SsangYong Rexton  letnik 2001-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Seat

Seat Ibiza letnik 2002-2008 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Seat Ibiza letnik 2002-2008 pred poliranjem/obnovo žarometov
Seat Ibiza letnik 2002-2008 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Smart

Smart ForTwo W450 letnik 1998-2002 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Smart ForTwo W450 letnik 1998-2002 pred poliranjem/obnovo žarometov
Smart ForTwo W450 letnik 1998-2002 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Subaru

Subaru Impreza WRX letnik 2000-2002 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije (pogosta napaka)

Subaru Impreza WRX letnik 2000-2002 pred poliranjem/obnovo žarometov
Subaru Impreza WRX letnik 2000-2002 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Subaru Forester letnik 2002-2008 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Subaru Forester letnik 2002-2008 pred poliranjem/obnovo žarometov
Subaru Forester letnik 2002-2008 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Subaru Legacy generacija 5 letnik 2009-2014 - obnova žarometov v začetni stopnji degradacije (pogosta napaka)

Subaru Legacy letnik 2009-2014 pred poliranjem/obnovo žarometov
Subaru Legacy letnik 2009-2014 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Škoda

Škoda Fabia letnik 1999-2007 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Škoda Fabia letnik 1999-2007 pred poliranjem/obnovo žarometov
Škoda Fabia letnik 1999-2007 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Škoda Octavia letnik 2000-2010 - obnova degradiranih žarometov

Škoda Octavia letnik 2000-2010 pred poliranjem/obnovo žarometov
Škoda Octavia letnik 2000-2010 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Toyota

Toyota Corolla letnik 2002-2006 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Toyota Corolla letnik 2002-2006 pred poliranjem/obnovo žarometov
Toyota Corolla letnik 2002-2006 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Toyota Yaris letnik 1999-2005 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Toyota Yaris letnik 1999-2005 pred poliranjem/obnovo žarometov
Toyota Yaris letnik 1999-2005 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Toyota Prius letnik 2003-2009 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Toyota Prius letnik 2003-2009 pred poliranjem/obnovo žarometov
Toyota Prius letnik 2003-2009 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Toyota Auris letnik 2006-2012 - obnova žarometov v začetni fazi degradacije

Toyota Auris letnik 2006-2012 pred poliranjem/obnovo žarometov
Toyota Auris letnik 2006-2012 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Toyota Avensis letnik 2009-... - obnova žarometov v začetni fazi degradacije

Toyota Avensis letnik 2009-... pred poliranjem/obnovo žarometov
Toyota Avensis letnik 2009-... po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Volkswagen

VW Passat 3B letnik 1996-2000 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

VW Passat 3B 1996-2000 pred poliranjem/obnovo žarometov
VW Passat 3B 1996-2000 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

VW Passat 3BG letnik 2000-2005 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

VW Passat 3BG 2000-2005 pred poliranjem/obnovo žarometov
VW Passat 3BG 2000-2005 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

VW Polo Typ 6N2 letnik 2000-2002 - obnova degradiranih žarometov (standardna napaka)

Volkswagen Polo Typ 6N2 letnik 2000-2002 pred poliranjem/obnovo žarometov
Volkswagen Polo Typ 6N2 letnik 2000-2002 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

VW Polo Typ 9N letnik 2005-2009 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

VW Polo Typ 9N letnik 2005-2009 pred poliranjem/obnovo žarometov
VW Polo Typ 9N letnik 2005-2009 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Volvo

Volvo XC90 letnik 2002-2014 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Volvo XC90 letnik 2002-2014 pred poliranjem/obnovo žarometov
Volvo XC90 letnik 2002-2014 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Volvo XC70 letnik 2003-2007 - obnova degradiranih žarometov (pogosta napaka)

Volvo XC70 letnik 2003-2007 pred poliranjem/obnovo žarometov
Volvo XC70 letnik 2003-2007 po poliranju/obnovi žarometov
 

 

Piaggio

Piaggio ZIP 50 - obnova popolnoma degradiranega žarometa in kontrolne plošče

Piaggio ZIP 50 pred poliranjem/obnovo žarometa in kontrolne plošče
Piaggio ZIP 50 po poliranju/obnovi žarometa in kontrolne plošče
 

 

 

Nekatere od obnovljenih žarometov si lahko udobno ogledate tudi na video posnetku na našem YouTube kanalu:

Video obnova poliranje zarometov

Izkušnja stranke

Ivan, Ljubljana:
"Žaromete sem že hotel zamenjati, ko me je prijatelj opozoril na vašo storitev. Sedaj se lahko spet vozim ponoči brez napenjanja oči. Sploh se nisem zavedal, da je bila prej svetilnost tako slaba. Zelo mi je ustrezalo, da ste žaromete obnovili med tem, ko sem bil v službi in tako s tem nisem izgubljal časa. Tudi cena je bila le del cene novih žarometov."

Avto sem prevzel včeraj in sem z vozilom zelo zadovoljen. Z vašo storitvijo ste mi prihranili veliko časa meni kot kupcu in prodajalcu saj sva šla le na formalno testno vožnjo. Z Vašim poročilom o avtu sem vedel kaj kupujem, kaj lahko pričakujem kot dodatne stroške in ni bilo s tem nepotrebnih in mučnih pogovorov glede zbijanja cene. V mojem primeru nisem bila zadovoljen samo jaz kot kupec ampak tudi prodajalec predvsem je bil zadovoljen z vašim profesionalnim odnosom in korektno opravljeno storitvijo. Z veseljem Vas bom priporočil znancem in prijateljem tako prodajalcem kot kupcem.

 Reference

Darilni bon 300

Zadnje novice

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Srečno in zdravo ter brezskrbno novo leto 2022!

24-12-2021 MTL Car Garage

Srečno in zdravo ter brezskrbno novo leto 2022!

Želimo vam mirne božične praznike in v letu 2022 veliko sreče in zdravja ter varno in z užitkom prevoženih netežavnih kilometrov.

Več...

Zadnji blogi

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Psihologija pri nakupu vozila

06-04-2020 MTL Car Garage

Psihologija pri nakupu vozila

Nakup vozila (novega ali rabljenega) je relativno pomembna zadeva v življenju veliko kupcev, saj je to običajno (po nepremičnini) drugi najdražji nakup....

Več...

Vzdrževanje avtomobila ali ko poceni naenkrat postane neustrezno...

02-10-2019 MTL Car Garage

Vzdrževanje avtomobila ali ko poceni naenkrat postane neustrezno...

Vzdrževanje avtomobila je (poleg samega nakupa) najpomembnejša zadeva pri avtomobilu, saj bo le...

Več...

Razlika med eko voznikom in mečkačem...

09-06-2019 MTL Car Garage

Razlika med eko voznikom in mečkačem...

V tem blogu se bom dotaknil teme, ki je velikokrat ena bolj žgočih tem gostilniških debat in na spletnih forumih in sicer...

Več...

Iskanje

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom izboljšave delovanja. Piškotki nujni za delovanje spletne strani so že nameščeni. Za več informacij si oglejte politiko zasebnosti.

Strinjam se z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information