Svetovanje ob nakupu rabljenega vozila

Strokovni pregled in ocena rabljenega vozila pred nakupom bistveno zmanjšata možnosti za nastanek visokih stroškov vzdrževanja vozila po nakupu ali visoke izgube vrednosti avtomobila.

Nakup rabljenega avtomobila je v Sloveniji pogosto zelo tvegana odločitev. Zaradi nedelovanja pravne države in balkanske miselnosti namreč vsakdo poizkuša za svoj avtomobil iztržiti čim več. Dodatno marsikdo sprejema vrtenje števcev nazaj, ponarejene servisne knjižice itd. za normalno prakso, saj naj bi Slovenci enostavno ne bili pripravljeni plačati normalno ceno za avto z več kot 150.000 km. Če k temu dodamo še neizkušenost in dobrovernost potencialnega kupca rabljenega avta pridemo do zaključka, da so kupci rabljenih avtomobilov pogosto nemočni proti preprodajalcem avtomobilov. Poleg tega običajno kupec, ko se enkrat odloči za nakup določenega avtomobila enostavno spregleda (tudi očitne) znake, ki nakazujejo, da avtomobil le ni v takem stanju kot ga prodajalec predstavlja. Zato je priporočljivo, da ima potencialni kupec s seboj neodvisno osebo, ki je sposobna vozilo strokovno pregledati in oceniti njegovo stanje. Hkrati velikokrat kupec zaradi nepregleda trga ali neizušenosti spregleda morebitne boljše alternative avtomobilu. za katerega se je odločil.

Zaradi zgoraj naštetih razlogov pri MTL Car Garage ponujamo potencialnim kupcem rabljenih avtomobilov dve storitvi:

 

Pregled in ocena stanja avtomobila

Storitev pregleda in ocene stanja rabljenega avtomobila je namenjena kupcev, ki so si že izbrali in našli konkreten avtomobil ter bi radi pridobili še neodvisno in strokovno mnenje o tem avtomobilu. Storitev vključuje:

 • vizualni pregled avtomobila
 • pregled dokumentacije in preverba avtomobila po javno dostopnih bazah podatkov (št. lastnikov, ali je avtomobil slovenski/iz uvoza, preverba servisne dokumentacije, itd.)
 • preverbo ali je bila karoserija avtomobila barvana (meritev z merilcem laka)
 • pregled delovanja sistemov avtomobila (priključitev avtomobila na avtodiagnostično opremo): pri nekaterih avtomobilh je možno ugotoviti tudi spreminjanje števila prevoženih kilometrov
 • standardiziran test osnovnih komponent vozila (izvedba testne vožnje)
 • seznam ugotovljenih napak in odstopanj
 • končno oceno avtomobila

Cena pregleda in ocene stanja rabljenega vozila je 100 EUR.

 

Svetovanje ob nakupu rabljenega avtomobila

V kolikor niste prepričani, kateri tip avtomobila bi bil primeren za vas (enoprostorec, limuzina, terenec, itd.), katere znamke avtomobilov so bolj zanesljive in zagotavljajo nižje stroške vzdrževanja vozila, kateri avtomobili imajo določene serijske napake in se jih je bolje izogibati, vam je na voljo storitev svetovanja ob nakupu rabljenega avtomobila, ki vsebuje:

 • skupaj z vami ugotovimo, kateri avtomobili bi najbolj ustrezali vašim željam, zahtevam in finančnim zmožnostim
 • naredimo pregled ponudbe ustreznih avtomobilov na trgu rabljenih avtomobilov
 • svetujemo na kaj je potrebno paziti pri posameznem avtomobilu (pogoste napake, itd.)
 • vas opozorimo na kaj je potrebno biti pozoren ob klicu za rabljen avtomobil, tako da že ob klicu izločite avtomobile, ki niso vredni ogleda
 • v kolikor nimate časa, želje ali živcev za iskanje korektnega rabljenega vozila, ga lahko mi poiščemo za vas

Cena storitve svetovanja ob nakupu rabljenega vozila je 50 EUR na začeto uro. Cena ostalih storitev svetovanja pri nakupu rabljenega vozila (npr. iskanje primernega avtomobila, itd.) je odvisna od obsega storitev. Za podrobne informacije nas kontaktirajte.

Dejstvo, da na avtomobilu ne utripa nobena kontrolna lučka za napako ne pomeni, da vsi sistemi v avtomobilu delujejo pravilno. Napake na delovanju namreč niso vedno stalno prisotne in se lahko pojavljajo naključno. Takšne napake je običajno še težje odpravit. Praktičen primer je pregledana Škoda Octavia, katera je na prvi pogled izgledala popolnoma brezhibno. Ob izvedbi osnovne avtodiagnostike se je izkazalo, da se naključno pojavlja napaka na servo volanu in napaka na instrumentih. Lastnik je seveda zanikal kakršnekoli indice na napaki. Ob preverbi se je izkazalo, da bi strošek odprave prve napake na servisu znašal cca. 800 EUR, odprava druge napake pa cca. 500 EUR.

Izkušnja stranke

Gregor, Primorska:
"Avto sem prevzel včeraj in sem z vozilom zelo zadovoljen. Z vašo storitvijo ste mi prihranili veliko časa meni kot kupcu in prodajalcu saj sva šla le na formalno testno vožnjo. Z Vašim poročilom o avtu sem vedel kaj kupujem, kaj lahko pričakujem kot dodatne stroške in ni bilo s tem nepotrebnih in mučnih pogovorov glede zbijanja cene. V mojem primeru nisem bil zadovoljen samo jaz kot kupec ampak tudi prodajalec predvsem je bil zadovoljen z vašim profesionalnim odnosom in korektno opravljeno storitvijo. Z veseljem Vas bom priporočil znancem in prijateljem tako prodajalcem kot kupcem."

Avto sem prevzel včeraj in sem z vozilom zelo zadovoljen. Z vašo storitvijo ste mi prihranili veliko časa meni kot kupcu in prodajalcu saj sva šla le na formalno testno vožnjo. Z Vašim poročilom o avtu sem vedel kaj kupujem, kaj lahko pričakujem kot dodatne stroške in ni bilo s tem nepotrebnih in mučnih pogovorov glede zbijanja cene. V mojem primeru nisem bila zadovoljen samo jaz kot kupec ampak tudi prodajalec predvsem je bil zadovoljen z vašim profesionalnim odnosom in korektno opravljeno storitvijo. Z veseljem Vas bom priporočil znancem in prijateljem tako prodajalcem kot kupcem.

 Reference

Darilni bon 300

Zadnje novice

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Srečno in zdravo ter brezskrbno novo leto 2022!

24-12-2021 MTL Car Garage

Srečno in zdravo ter brezskrbno novo leto 2022!

Želimo vam mirne božične praznike in v letu 2022 veliko sreče in zdravja ter varno in z užitkom prevoženih netežavnih kilometrov.

Več...

Zadnji blogi

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next

Psihologija pri nakupu vozila

06-04-2020 MTL Car Garage

Psihologija pri nakupu vozila

Nakup vozila (novega ali rabljenega) je relativno pomembna zadeva v življenju veliko kupcev, saj je to običajno (po nepremičnini) drugi najdražji nakup....

Več...

Vzdrževanje avtomobila ali ko poceni naenkrat postane neustrezno...

02-10-2019 MTL Car Garage

Vzdrževanje avtomobila ali ko poceni naenkrat postane neustrezno...

Vzdrževanje avtomobila je (poleg samega nakupa) najpomembnejša zadeva pri avtomobilu, saj bo le...

Več...

Razlika med eko voznikom in mečkačem...

09-06-2019 MTL Car Garage

Razlika med eko voznikom in mečkačem...

V tem blogu se bom dotaknil teme, ki je velikokrat ena bolj žgočih tem gostilniških debat in na spletnih forumih in sicer...

Več...

Iskanje

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom izboljšave delovanja. Piškotki nujni za delovanje spletne strani so že nameščeni. Za več informacij si oglejte politiko zasebnosti.

Strinjam se z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information