Kako popolnoma izkoristiti avtomobil?

Ste kupili nov ali rabljen avtomobil, ki ima vgrajen ASR, ESP, start/stop sistem, Climatronic, Mirror Link, ACC in ostale sisteme s kraticami, ki so vam že ušle iz glave? Hkrati pa si mislite, da je ta oprema tam samo zato, da se lahko pokvari in vam potem servis zaračuna za popravilo. V kolikor je ne boste uporabljali, bo res tako.

Vendar je dejstvo, da so računalniki in tehnologija v zadnjem desetletju na veliko vstopili tudi v avtomobile. S tem se je povečala sama varnost avtomobilov, hkrati pa tudi udobje in enostavnost uporabe samega avtomobila. Seveda to velja le za tiste lastnike, ki znajo opremo njihovega avtomobila v celoti in pravilno izkoristiti.
Prodajalec avtomobila bi vam moral med predajo avtomobila prikazati tudi pravilen način uporabe sodobne opreme avtomobilov. Vendar se žal velikokrat zgodi, da po plačilu avtomobila, prodajalci nimajo več časa za ostale ''malenkosti'' in tako kupec ostane z avtomobilom, ki ga ne more/zna v celoti izkoristiti.

Hkrati se občasno sprašujete kaj pomeni gumb z oznako ESP, zakaj se avtomobil kar naenkrat na klancu ustavi ali zakaj utripa neka oranžna signala lučka na armaturni plošči? Klimatske naprave tudi ne uspete ustrezno nastaviti, saj nekaj časa maksimalno hladi, potem pa začne greti? Vam avtomobil občasno kar sam zavira in stalno javlja neka čudna obvestila na armaturni plošči?

Tudi v primeru, da ste tehnološki navdušenec in bi želeli imeti v avtomobilu vgrajenih čim več tehnoloških pripomočkov, se lahko obrnete na nas in skupaj bomo preverili, kateri bi bili najprimernejši za vas. Npr. ker ste veliko na cesti, bi radi imeli avtomobil s čim več varnostnimi sistemi, kot so npr. samodejno zaviranje v sili, prepoznavanje utrujenosti voznika, sistem prepoznavanja mrtvega kota, samodejna vožnja po voznem pasu, promoč pri vožnji v gneči, itd. Tako se ne bo zgodilo, da bi si celotno lastništvo avtomobila očitali, da niste kupili neke dodatne opreme, ki bi vam precej olajšala uporabo avtomobila...

V tem primeru se lahko obrnete na nas in uporabite našo storitev svetovanja o pravilni uporabi avtomobila. Skupaj z vami bomo:

  • pregledali celotno opremo (serijsko in doplačilno), ki je vgrajena v vaš avtomobil
  • jo praktično preizkusili (v kolikor je to mogoče)
  • in vas naučili uporabljati jo na optimalen način

Tako boste lahko v celoti izkoristili potencial vašega avtomobila in morda ugotovili, da tehnologija le ni stvar, ki povzroča samo dodatne stroške, temveč lahko tudi precej poveča varnost in udobje same vožnje.

Cena storitve je 30 EUR na začeto uro.

Lokacija izvedbe storitve: kljub temu, da je osnovni kraj izvedbe storitve sedež podjetja, se storitev po dogovoru redno izvaja tudi na širšem področju Krasa, Južne Primorske in Ljubljane ter občasno celotne Slovenije. S tem se želimo približati strankam in jim zagotoviti čim manjšo izgubo časa. Za nadaljnje informacije nas kontaktirajte.

 

Kaj pa, če so vam sodobne tehnologije in novosti na tem področju španska vas in bi radi kupili enostaven avtomobil, ki bi vas samo zapeljal od točke A do točke B.
Žal se boste v tem primeru zelo kmalu morali ozreti po starodobnikih. Sodobni avtomobili se v EU namreč ne smejo več prodajati brez ESP sistema za nadzor stabilnosti vozila, zračnih blazin in TPMS sistema za preverjanje tlaka v pnevmatikah. Kmalu bo moral biti serijsko vgrajen tudi sistem za preprečevanje naleta. Velika konkurenca na trgu novih vozil je pripeljala tudi do tega, da precej proizvajalcev veliko sodobne opreme vključuje že v serijsko opremo avtomobilov. Tako jo boste morali slej ko prej sprejeti. Zakaj je potem ne bi še v celoti izkoristili in tako poskrbeli, da bi postala vaš zaveznik?

Kako to izgleda v (trenutno) nekoliko potencirani izvedbi, si lahko ogledate na spodnjih dveh video posnetkih, ki prikazujeta že skoraj avtonomno vožnjo avtomobila.

 

ACC in Lane Assist na avtocesti
ACC v mestni gneci
 

 

 Reference

Darilni bon 300

Zadnji blogi

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Psihologija pri nakupu vozila

06-04-2020 MTL Car Garage

Psihologija pri nakupu vozila

Nakup vozila (novega ali rabljenega) je relativno pomembna zadeva v življenju veliko kupcev, saj je to običajno (po nepremičnini) drugi najdražji nakup....

Več...

Vzdrževanje avtomobila ali ko poceni naenkrat postane neustrezno...

02-10-2019 MTL Car Garage

Vzdrževanje avtomobila ali ko poceni naenkrat postane neustrezno...

Vzdrževanje avtomobila je (poleg samega nakupa) najpomembnejša zadeva pri avtomobilu, saj bo le...

Več...

Razlika med eko voznikom in mečkačem...

09-06-2019 MTL Car Garage

Razlika med eko voznikom in mečkačem...

V tem blogu se bom dotaknil teme, ki je velikokrat ena bolj žgočih tem gostilniških debat in na spletnih forumih in sicer...

Več...

Iskanje

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom izboljšave delovanja. Piškotki nujni za delovanje spletne strani so že nameščeni. Za več informacij si oglejte politiko zasebnosti.

Strinjam se z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information